Moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor sier de ikke har fått noen formell forespørsel om å avhende kobbernettet.

Bråbrems for moderniseringen av kobbernettet

Telenor planla å bygge 1000 fibernoder nærmere sluttkundene i år. Etter krangel om varslingsfristen blir bare rundt 140 nye noder i kobbernettet tatt i bruk.

Telenor, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og operatører som bruker kobbernettet til å tilby bredbånd har det siste året kranglet om hvilke frister som skal gjelde ved store endringer i nettet.

Krangelen om det skal gjelde tre år eller seks måneders frist ved modernisering av kobbernettet er ikke endelig avgjort. Det siste vedtaket har Telenor anket til Samferdselsdepartementet, eller har i alle fall sagt at de vil gjøre det.  Det gjorde administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge klart fra scenen i en debatt under Arendalsuka.

Merker varslingsfristen

Men konsekvensene av vedtaket fra Nkom om at Telenor må gi en tre års varslingsfrist i mange tilfeller der Telenor hadde tenkt å gi seks måneders frist, er allerede merkbare, ifølge Telenor.

Forsiden akkurat nå

Til toppen