Telenor i trøbbel:

Direktør for konkurranse og statsstøtte i Esa, Gjermund Mathisen, sier varselet fra Konkurransetilsynet ikke påvirker Esas arbeid. (Bilde: Esa)

Boten fra Esa kan få Konkurransetilsynets til å blekne

Boten fra Eftas overvåkningsorgan til Telenor kan bli langt større enn den som er varslet fra Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet var ikke alene da etaten gjennomførte sin razzia mot Telenor i desember 2012. Med på operasjonen var også Eftas overvåkningsorgan, Esa.

I ettertid av aksjonen har Esa konkludert med at Telenor har brutt artikkel 54 i EØS-avtalen på to punkter:

  • Når det gjelder rene mobilbredbåndsprodukter mener Esa at Telenor har solgt disse til kundene til en lavere pris enn den de har tilbudt konkurrentene på grossistnivå. Dette setter konkurrentene i marginskvis, og gjør det umulig å konkurrere på like vilkår.
  • Når det gjelder bedriftsmarkedet mener Esa at Telenor gjør det for vanskelig for kundene å bytte leverandør når selskapet opererer med en bindingstid på to år og et bruddgebyr på 3000 kroner per ansatt. Esa mener at Telenor er en dominerende aktør i dette markedet, og således gjør det vanskelig for nye konkurrenter å etablere seg.

Påvirkes ikke av Konkurransetilsynet

Direktør for konkurranse og statsstøtte i Esa, Gjermund Mathisen, sier til Inside Telecom at Konkurransetilsynets innstilling på en bot på 906 millioner til Telenor ikke påvirker prosessen hos Esa.

Forsiden akkurat nå

Til toppen