Huaweis Eric Villier foran en ny basestasjon med både aktive og passive antenner, noe svært mange av operatørene kom med. Denne har i tillegg også programvaredefinert antenene, noe som gjør at den kan omprogrammeres til å støtte ulike teknologier.

Blander makro, småceller og wifi

Huawei viste under Mobile World Congress fram sine visjoner for utviklingen av LTE-nettene etter neste versjon. Altså ikke LTE-Advanced, men LTE-Beyond.

(BARCELONA): Inside Telecom møtte Eric Villier, som jobber for Huawei i Frankrike, på gigantutstillingen det kinesiske selskapet hadde bygd opp på messegulvet.

Selskapet kaller visjonen for sin nye generasjon nettverksarkitektur for FusionNet, og det errelativt mye teknologi, utstyr og fiber som skal på plass før LTE-B er noe vi bruker til daglig.

Mer fart til alle

Vi tar konklusjonen først: LTE-B handler blant annet om å gjøre det mulig for en enkelt mobilbruker å kombinere kapasiteten fra makroceller, småceller og Wi-Fi-aksesspunkter i ulike frekvensbånd og med ulike teknologier. Det betyr drastisk økt kapasitet når man befinner seg på et sted som har dekning fra flere enn ett av disse mobile nettverkene.

Forsiden akkurat nå

Til toppen