900 MHz-auksjonen er utsatt:

Ice-sjef Eivind Helgaker støtter Nkoms avgjørelse om å utsette auksjonen. Han mener auksjonen må ses i lys av den veldige dominansen til Telenor og Telia.

– Auksjonen må være for alle

Auksjonen i 900-båndet 1. juni utsettes på ubestemt tid. Telia og Ice støtter myndighetenes avgjørelse - i Telenor er man taus og undrende.

Ice-sjef Eivind Helgaker er ikke overrasket, og mener det er riktig av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) å bruke mer tid på å planlegge auksjonen.

– Myndighetene må legge til rette for en auksjon hvor det ikke er bare de med størst lommebok som vinner. Dette handler om viktige frekvenser som skal benyttes i lang tid, understreker Helgaker overfor Inside Telecom.

Dette er saken


Både Telenor og Telia har tre blokker hver på 2 x 5 MHz i 900 MHz-båndet. To tredjedeler av disse frekvensene, altså 2 x 10 MHz fra hver av operatørene, skal under hammeren. De to selskapene har bruksrett på frekvensene ut 2017.

Nkom bestemte i fjor at den maksimale mengden frekvenser ett og samme selskap kan eie i dette båndet skal være 2 x 20 MHz.

Samtidig sa Nkom at minsteprisen skulle være 140 millioner per blokk. Dette tilsier at totalprisen for frekvensene som skal auksjoneres bort blir på minst 560 millioner kroner.

Det ble også bestemt at auksjonen skulle avvikles som en åpen auksjon over flere runder, med start 1. juni 2016.

Nå har Nkom utsatt auksjonsstarten. Dette kan bety at det er duket for endringer i reglene.

Forsiden akkurat nå

Til toppen