Lokale bredbåndsselskaper som får offentlig støtte slipper sannsynligvis å bygge opp et grossisttilbud før noen kommer og ber om det. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Åpne nett bare når noen ber om det

Post- og teletilsynet har 150 millioner i støtte til bredbånd. Nå ser det ut til at aktørene slipper å bygge systemer for å gi andre tilgang til nettene før noen ber om det.

Inside Telecom har tidligere omtalt frykten blant ildsjeler og lokale bredbåndstilbydere for å måtte bygge opp et kostbart apparat for å tilby åpne nett der det er gitt offentlig støtte.

I reglene for offentlig støtte til bredbåndsnett fra EU, heter det at aktøren i utgangspunktet må bygge opp et system for å tilby andre aktører tilgang til kundene seks måneder før nettet tas i bruk av utbyggeren sjøl. Men retningslinjene åpner i visse tilfeller for lettelser i forpliktelsene.

Slipper grossist-løsninger som ingen etterspør

Torgeir Alvestad i Post- og teletilsynet venter på en endelig aksept fra ESA av reglene for støtte til bredbånd, men tror de har funnet en praktisk balansegang som passer for Norge.
Torgeir Alvestad i Post- og teletilsynet venter på en endelig aksept fra Esa av reglene for støtte til bredbånd, men tror de har funnet en praktisk balansegang som passer for Norge.

Post- og teletilsynets (PT) Torgeir Alvestad forteller at de i samtaler med Eftas overvåkningsorgan Esa har foreslått pragmatiske ordninger i områder med lav befolkningstetthet og for små aktører.

Forsiden akkurat nå

Til toppen