(Bilde: Shutterstock/Reidl )

Advarer mot russiske partnerskap

Telenor sliter med korrupsjon og vanskelige partnere, Orkla har solgt seg ut og mange rapporterer om vanskeligheter. Norske selskap som snuser på Russland må gjøre hjemmeleksa si, mener rådgiver.

Telenorveteranen Morten Karlsen Sørby har overtatt det som kanskje blir hans mest utfordrende styreverv, styreplassen i Telenor-deleide Vimpelcom. Norske Jo Lunder forlot konsernsjefstillingen i selskapet med få dagers varsel i mars. Samtidig sender en anonym varsler gjentatte henvendelser til norske myndigheter med informasjon om lovbrudd begått av Vimpelcom i tiden selskapet har vært i Telenors eie.

Det som skulle bli Telenors russiske eventyr da Russland åpnet opp for utenlandske investeringer på 90-tallet, er blitt en real hodepine for selskapet. Telenor er heller ikke de eneste som har fått problemer hos kjempen i øst.

Dyre lærepenger

Mange norske bedrifter får seg et sjokk når de etablerer seg i Russland og møter russisk forretningskultur. Europas største land, med et folketall på 142 millioner innbyggere, lokker mange investorer.

Forsiden akkurat nå

Til toppen