Gamle telefoner hoper seg opp i skuffene, og blir et miljøproblem. Men hvor trygt er det å overlate dem i hendene på fremmede?

Advarer mot å kaste mobiler

Datatilsynet frykter at personopplysninger kan komme på avveie, og advarer mot å kaste gamle mobiler. Telia og Telenor mener derimot at kundene er trygge.

Telefoner som sendes til gjenvinning kan i verste fall være kilde til ID-tyveri. Det frykter Datatilsynet, og understreker at kasserte telefoner kan inneholde personopplysninger som bilder, meldinger, eposter og lagrede passord.

– Vi mener at forbrukere må kunne være trygge på at gamle mobiler håndteres på en god måte. Hvis ikke er det bedre å ikke levere fra seg mobilen, advarer rådgiver Tobias Judin i Datatilsynet.

Datatilsynets Tobias Judin sier mobilen din kan ende opp mellom hendene til aktører som ikke omfattes av dagens regelverk.
Datatilsynets Tobias Judin sier mobilen din kan ende opp mellom hendene til aktører som ikke omfattes av dagens regelverk. Foto: Datatilsynet

I en pressemelding fra tilsynet understrekes viktigheten av at gamle mobiltelefoner, datamaskiner og annen elektronikk sikres på en betryggende måte slik at disse opplysningene ikke kommer i hendene til uvedkommende.

Forsiden akkurat nå

Til toppen